Diensten Artiesten

Chelona kan een heleboel betekenen voor artiesten of bands. De artiest bepaald zelf wat hij van ons verlangt en de vergoeding wordt daar natuurlijk aan aangepast. Eigenlijk is het een soort winkelwagentje waar je onze diensten inlegt, geheel naar eigen keuze. Aan de kassa zie je dat de prijs reuze meevalt ook omdat we rekening houden met de status van de band. Dus startende bands worden voor weinig geld in de watten gelegd. Chelona levert meer dan 35 jaar ervaring in de muziekscene dus je kunt gedegen werk van ons verwachten.

diensten artiesten

ADVIESGESPREK / BANDCOACHING

Weet je niet wat we van elkaar kunnen verwachten, speek dan iets met mij af. Net als bij de notaris is dit gratis en we kunnen aan de keukentafel even kijken wat Chelona kan bieden en welke diensten jullie geregeld willen hebben. We komen er altijd uit.

Ook voor tips kun je bij Chelona terecht. Als je niet weet hoe je zaken moet aanpakken, welke keuzes je moet maken (gage, geluid, contracten) dan kunnen we best eens een middag of avond bij elkaar gaan zitten. Onze bandcoaching werkt prima omdat we een hele berg voorbeelden hebben verzameld in al die tijd. Met sprekende anekdotes.

CONTRACTEN EN FISCALITEITEN

Het is belangrijk dat een contract er goed uitziet en de juiste informatie over de gemaakte afspraken weergeeft. We hebben standaard contracten waar we al jaren naar alle tevredenheid mee werken. Uiteraard kunnen we die op puntjes nog wat aanpassen aan de specifieke eisen van een band of artiest. We vragen gegevens van de organisatie op en sturen het contract digitaal. Dit samen met de standaard contracten zorgt ervoor dat we heel goedkoop kunnen werken.

Als het optreden dan plaats gaat vinden zal er ook fiscaal wat in orde gebracht moeten worden. De meeste bands spelen met een gageverklaring. Ook deze verzorgen we digitaal samen met de kopie paspoorten. Concreet betekent dit dat je verder niets hoeft te doen dan je instrument mee te nemen en lekker relaxed te spelen zonder zorgen. En aan het einde van de avond reken je af.

Voor het spelen met een uitkoopfactuur verwijs ik naar het hoofdmenu : Payroll.

BOEKINGEN

Je kunt ons ook inschakelen om je band ergens te boeken, zalen, kroegen, tenten, voorprogramma’s festivals etc. Dit hoeft overigens niet zo te zijn dat dit gebeurt op basis van exclusiviteit. Je mag ten alle tijden zelf  optredens aandragen of via andere buro’s. Dan verzorgen wij op dat moment alleen de contracten etc.

VOLLEDIG MANAGEMENT

In dit geval regelen we alles. Van de eerste contacten, via de contracten, het regelen van geluid en techniek, aanwezigheid van Chelona bij optredens, fiscale afhandeling etc. Uiteraard is dit de duurste variant maar ook hier valt de prijs reuze mee.