Ticketservice

Ook helemaal nieuw in ons pakket: het verzorgen van de ticketservice voor organisatoren. De complete afhandeling van de online ticketverkoop van een evenement. De kosten bovenop de ticketprijs kun je reduceren tot bijvoorbeeld 45 cent. Lees hier hoe we dit aanpakken en onderaan deze pagina .

Voor dit pakket betaal je een vast bedrag per jaar als zijnde een abonnement voor een onbepaald aantal evenementen gedurende een jaar. Als er een evenement plaats gaat vinden geef je dit aan ons door en we maken de ticketverkoop aan op onze site. Jij zelf kunt dan naar deze verkoop verwijzen via jouw site. De rest regelen wij.

Jij bepaalt de prijs van een ticket waarbij er per evenement meerdere ticketvarianten- en prijzen mogelijk zijn. Je kunt ook plaatsnummers toepassen in de verkoop. Verder geef je aan wanneer de verkoop begint en eindigt.

In onze ticketshop kan de bezoeker het evenement opzoeken of er rechtstreeks komen vanuit jouw site. Hij kan dan een keuze maken voor het juiste ticket en het aantal. Deze bestelling gaat dan naar een winkelwagentje en zoals bij elke andere service en shop kan afgerekend worden. In ons geval met iDeal of eventueel via een bankoverschrijving.

Na betaling gaat er een mailtje naar het e-mailadres dat de bezoeker heeft aangegeven met als bijlage de tickets in digitale vorm (PDF). De tickets zijn voorzien van een QR code die per ticket uniek is.

De bezoeker gaat met het ticket naar het evenement waar bij de ingang het ticket wordt gescand en toegang wordt verleend. Uiteraard wordt de bewuste QR code geblokkeerd zodat misbruik zoals een kopie van het ticket voorkomen wordt.

Het ticket kan voor een belangrijk gedeelte ook nog gepersonaliseerd worden voor de organisatie. Dus route, reclame etc.

Het scannen aan de entree kan op verschillende manieren. De organisatie moet met verschillende zaken rekening houden. Belangrijk is dat je een scanner hebt die 2d barcode kan scannen. Streepjescodes zijn 1d en QR codes zijn 2d. Een mobiele telefoon is ook goed want die kan een QR code scannen. Hiervoor kunnen we een gratis app leveren.

Dan is het van belang of er internet is of niet op de locatie. Als er internet is dan kan er met meerdere telefoons gelijktijdig worden gescand. Dit omdat je dan een verbinding kunt maken waardoor elke code na scannen online realtime wordt geblokkeerd. Als je met meerdere mensen aan het scannen gaat is dit wel zo handig.

Is er geen internet dan kun je voor het evenement een database downloaden op je laptop met alle tickets er in verwerkt. Je kan dan offline alle tickets blokkeren via het bestand op je laptop. Hiervoor geldt dat je slechts met 1 scanner gelijktijdig kan werken en niet met een telefoon.

Overigens kun je in je app of op je laptop steeds volgen hoeveel er al gescand is, wat er nog moet en je kan handmatig ingrijpen als een ticket niet gescand kan worden (beschadigd etc.).

Wij maken gebruik van Tickera, een ticketservice plugin op onze website. Voor informatie over de werking in alle details : tickera.com Natuurlijk kun je deze dienst ook zelf inrichten maar dan maak je alle kosten in je eentje. Wij verdelen de kosten over meerdere gebruikers.

Voorbeeld Kosten per ticket

In dit voorbeeld zijn alle prijzen exclusief BTW. Stel je organiseert 5 evenementen per jaar dan zijn je vaste kosten per evenement volgens onderstaande tabel: jaarabonnement gedeeld door 5 is 5 euro.

Daar komt dan 10 euro vaste kosten per evenement bij. Als je geen stoelreservering wilt en je hoeft geen gepersonaliseerde tickets dan komen daar nog bij de kosten van 50 cent voor de betaling aan jou. We gaan er dan van uit dat je alles in 1 bedrag laat uitbetalen.

Totaal vaste kosten dus 16,00 euro. Verkoop je 100 tickets dan is de ticketopslag 0,15 euro vermeerdert met 0,30 euro voor de iDeal betaling. Totaal dus 45 cent kosten per ticket.

Als mensen meerdere tickets in 1 keer bestellen en afrekenen zal het bedrag voor iDeal maar 1 keer worden berekend en gaan de kosten per ticket dus nog meer omlaag. Uiteraard ook als je meer dan de 100 tickets uit het voorbeeld verkoopt.

Verkoop je meer tickets dan worden de vaste kosten per ticket natuurlijk ook verder naar beneden gebracht. Voor een berekening van jouw situatie ga je naar de calculator hieronder.

Ticketservice kosten

OmschrijvingKosten Exclusief BTWOpmerking
Jaarlijks abonnement25,00
Instelkosten per evenement10,00
Uitbetaling verkochte tickets per keer1,00
Organisator bepaalt betaalfrequentie
Ticket personaliseren5,00
Kosten iDeal per ticket0.30
Stoelreservering en stoelnummersOp aanvraag
Scan app0.00Gratis voor Androis en IOS